fbpx

SCÂNTEIA DE SPERANȚĂ: UN OFICIAL OMS VORBEȘTE DESPRE SFÂRȘITUL “PLAUZIBIL” AL PANDEMIEI

Deși în România numărul de infectări crește amețitor și se dărâmă record după record, de la o zi la alta, varianta Omicron ar putea aduce, paradoxal, sfârșitul pandemiei. Vorbește despre asta chiar directorul regional al OMS, Hans Kluge. Noua tulpină dominantă a virusului va infecta, până în martie mai bine de 60% din europeni, dar ”este plauzibil ca regiunea să se apropie de finalul pandemiei”, a explicat, într-un interviu pentru AFP, Hans Kluge, care a îndemnat totuși la prudență.

”Odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie pentru că au trecut prin boală și de asemenea datorită unei scăderi (a infectărilor, n.r.), datorită sezonului”, a mai spus Hans Kluge.

Oficialul OMS a avertizat totuși că nu suntem într-o „eră endemică”, cu alte cuvinte virusul nu a devenit încă predictibil, nu putem ști cum vor evolua lucrurile, deci lumea trebuie să rămână în alertă.

În cele 53 de țări din regiune (inclusiv unele din Asia Centrală), Omicron a devenit în mod oficial tulpina dominant, datelor OMS. În Uniunea Europeană, această variantă a apărut la sfârșitul lunii noiembrie și s/a dovedit mult mai contagioasă decât Deltă. Odată cu explozia de contaminări, de azi înainte este vorba de „minimizarea perturbărilor și protejarea persoanelor vulnerabile” și de a nu ne mai concentra doar pe reducerea transmiterii, a încheiat oficialul OMS.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.6 ° C
20 °
17.1 °
51 %
3.1kmh
0 %
vin
20 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
20 °
mar
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii