Unde ar putea duce pierderile din procesul de învățare suferite de elevi și studenți în timpul restricțiilor pandemice

Unde ar putea duce pierderile din procesul de învățare suferite de elevi și studenți în timpul restricțiilor pandemice

Un studiu al Universității Stanford a arătat că pierderile din procesul de învățare suferite de elevi și studenți în timpul restricțiilor pandemice ar putea duce la venituri mai mici de-a lungul vieții.

Studiul, intitulat „Costul economic al pandemiei”, a analizat datele Evaluării Naționale a Progresului Educațional și a constatat că, între 2019 și 2022, scorurile testelor la matematică și engleză au scăzut în medie cu opt puncte în toată țara. Scăderea drastică a survenit după aproape două decenii de progres, a menționat studiul, ștergând toate câștigurile în scorurile obținute la teste realizate între 2000 și 2019.

Potrivit studiului, studenții înscriși în școli în timpul restricțiilor pandemice se vor confrunta cu o scădere medie de două până la nouă la sută a câștigurilor pe viață, ceea ce duce la o scădere a PIB-ului total cu 0,6 până la 2,9 la sută.

Cu excepția cazului în care școlile sunt capabile să compenseze declinul, elevii înscriși în școli în timpul pandemiei vor intra în forța de muncă cu abilități cognitive mai scăzute necesare pentru a reuși într-o economie în continuă evoluție.

„Cercetările ample demonstrează un fapt simplu: cei cu rezultate mai mari și abilități cognitive mai mari câștigă mai mult”, se arată în studiu. „Dovezile sugerează că valoarea performanțelor superioare persistă pe toată durata vieții profesionale a unui student.”

Studiul notează că „Statele Unite răsplătesc abilitățile mai mult decât aproape toate celelalte țări dezvoltate”, ceva care va împiedica actualii studenți capacitatea de a naviga într-o „economie tehnologică în care lucrătorii se adaptează continuu la noi locuri de muncă și la noi moduri de a realiza sarcinile”.

„Eforturile până în prezent nu au fost suficiente pentru a opri pierderile”, conchide studiul. „Dacă școlile nu vor fi îmbunătățite, vor exista impacturi economice continue pe măsură ce indivizii și națiunea vor suferi de pe urma unei societăți cu competențe mai scăzute”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
13.6 ° C
14.4 °
12.8 °
72 %
5.7kmh
100 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii