Care sunt promisiunile noului guvern

Care sunt promisiunile noului guvern

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, în această dimineață, la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului programul de guvernare și lista miniștrilor cabinetului. După ora 11 au început audierile miniștrilor propuși.
La câteva ore, toți miniștri propuși au primit avize pozitive. De asemenea, decretul președintelui prin care Florin Cîțu a fost propus prim-ministru a fost publicat deja în Monitorul Oficial.
Programul de guvernare 2020-2024 este schițat pe fiecare dintre cele 18 ministere.
La Justiție, se vrea promovarea inițiativei Fără penali, dar și reforma Curții Constituționale a României sau desființarea Secției Speciale.
La Interne se urmărește reorganizarea MAI sau digitalizare completă la starea civilă.
Noul executiv și-a propus modernizarea a 70% din drumuri și 2500 de creșe, la Minsiterul Dezvoltării. Pentru Ministerul Apărării se vrea menținerea bugetului la cel puțin 2% din PIB, din care cel puțin 20% să meargă pentru înzestrare. Dar și consolidarea relației cu SUA, NATO sau UE.
La Sănătate guvernanții vor o nouă lege națională și asigurări pe modelul pensiilor private. Pentru Finanțe, guvernanții promit că nu vor impune noi impozite, dar și aderarea la zona euro în 2024.La Transporturi s-a schițat alocarea a 2 la sută din PIB, iar CNAIR va deveni CNIR. Ministerul Muncii promite eliminarea inechităților, iar la Externe se vrea creșterea rolului și influenței în UE și NATO, dar și dezvoltarea parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.7 ° C
13.8 °
11 °
73 %
2.6kmh
0 %
mie
21 °
joi
14 °
vin
13 °
sâm
22 °
Dum
16 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii