Medicul Cătălin Denciu se află într-un top al eroilor

Medicul Cătălin Denciu se află într-un top al eroilor

Cătălin Denciu a marcat anul 2020. Acestea sunt cuvintele jurnaliștilor belgieni, care l-au situat pe locul 3 pe medicul român de la spitalul din Piatra Neamț în topul eroilor din acest an, alături de fostul ofițer britanic Tom Moore și doctorul chinez care a dat prima alarmă cu privire la noul coronavirus la începutul anului.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul care a izbucnit în spitalul din Piatra Neamț, se află pe locul 3 în topul celor care au marcat anul 2020, după spusele jurnaliștilor belgieni. Acesta a dat dovadă de curaj și profesionalism în momentul în care secția ATI a fost cuprinsă de flăcări, riscând propria sa viață pentru a salva bolnavii de Covid-19. După o lună și jumătate de la tragicul eveniment, Cătălin Denciu încă se află internat la spitalul Regina Astrid din Bruxelles, cu arsuri pe 75 la sută din suprafața corpului.

După spusele medicilor, piciorul său drept a fost refăcut, însă în perioada următoare vor urma mai multe intervenții chirurgicale, iar fiecare dintre acestea va necesita o nouă intubare pentru eroul român, din cauza durerilor puternice pe care acestea le provoacă.

Alături de el, pe listă se mai află și britanicul Tom Moore, cunoscut pentru gesturile sale filantropice și medicul Li Wenliang din Wuhan, China. El este cel care a încercat la începutul anului să își alerteze colegii și autoritățile cu privire la pericolul coronavirusului, însă nu a fost ascultat, ba chiar mai mult, a fost arestat pentru răspândire de zvonuri false. Acesta a murit la numai 34 de ani pe data de 6 februarie după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV2.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
17 °
15.5 °
56 %
5.1kmh
0 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii