Sunt locuri libere în spital, după luni de zile de presiune

Sunt locuri libere în spital, după luni de zile de presiune

Vin vești bune din spitale! Sunt medici care spun că, în sfârșit, există locuri libere, după ce noul coronavirus a pus luni de zile presiune pe sistemul sanitar. Ce-i drept, paturile nu sunt la terapie intensivă, unde se menține un număr de peste o mie de bolnavi, ci în celelalte secții din spital. Din păcate, sunt și specialiști care susțin că numărul îmbolnăvirilor cu noua tulpină din Marea Britanie va crește semnificativ.

Veștile despre coronavirus vin în cascadă. În vreme ce infectările noi rămân sub pragul de două mii, numărul pacienților de la terapie intensivă se menține peste o mie. Medicii spun însă că s-a mai redus din presiunea de pe celelalte zone în care sunt tratați bolnavii de covid-19.

EMILIAN IMBRI manager Victor Babeș București
Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital, nu vorbesc de ATI, ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut. Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun.

Și numărul pacienților cu forme grave a început să scadă.

EMILIAN IMBRI manager Victor Babeș București
Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. 


Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult. Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău.
Specialiștii au și o explicație…..

EMILIAN IMBRI manager Victor Babeș București
Se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare.

Pe de altă parte, există și specialiști care nu sunt atât de optimiști. Medicul Octavian Jurma susţine că, în următoarele trei luni, 60% dintre cazurile de Covid din Bucureşti vor fi cu noua tulpină. Acesta susține că infectările cu noua tulpină pot fi considerate…dubutul unei noi pandemii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
17 °
15.5 °
56 %
5.1kmh
0 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii