Comisia Europeană ultimatum Germaniei privind restricțiile pe care le aplică la frontiere

Comisia Europeană ultimatum Germaniei privind restricțiile pe care le aplică la frontiere

Comisia Europeană îi cere Germaniei să explice interdicţiile pe care le-a impus la intrarea în ţară. Măsurile au provocat cozi ale transportatorilor și haos pe autostrăzi. Și Ungaria aplică măsuri similare și a fost notificată de Comisia Europeană. În România, sunt cozi de camioane la punctele de frontieră din vestul țării, din cauza documentelor suplimentare cerute la ieșirea din țară.

În punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pentru transportatorii rutieri, anunță Poliția de Frontieră. Și aceasta pentru că, din cauza pandemiei, Ungaria solicită documente și verificări suplimentare. Situație similară și în Germania, unde de câteva săptămâni, au impus interdicții la intrarea în ţară pentru persoanele care sosesc din Republica Cehă, Slovacia şi landul austriac Tirol și sunt considerate zone roșii. Comisia Europeană a trimis o scrisoare către Germania, Ungaria, Suedia, Finlanda, Belgia și Danemarca care au impus restricții și măsuri suplimentare, din cauza pandemiei.

Obiectivul urmărit în mod justificat de Germania – protejarea sănătăţii publice în timpul unei pandemii – ar putea fi realizat prin măsuri mai puţin restrictive, susține executivul comunitar.

DIDIER REYNDERS-comisar pentru justiție: „Comisia Europeană vrea să le amintească statelor membre să revină la o abordare coordonată privind măsurile luate și să respecte liberatea de mișcare. Să se întoarcă la recomandările Consiliului privind libertatea de mișcare. Am trimis o scrisoare către 6 state membre privind interdicția de intrare pentru că s-a ajuns prea departe.”

Potrivit legislației europene, disputa ar putea conduce la o acţiune în justiţie împotriva statului membru, dar acest lucru este considerat puţin probabil în timpul pandemiei de COVID-19.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
13.6 ° C
14.4 °
12.8 °
72 %
5.7kmh
100 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii