(VIDEO) Ioana Mihăilă: Valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi al nevaccinaților

(VIDEO) Ioana Mihăilă: Valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi al nevaccinaților

Valul patru al pandemiei va fi al nevaccinaților. O spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19. Ministrul spune că în acest moment nu se discută despre restricții, deoarece incidența cazurilor este scăzută.

„Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei. Practic, atunci când am modificat ordinul pentru redeschiderea spitalelor am solicitat spitalelor si direcțiilor de sănătate publica să atașeze un plan de revenire a numărului de paturi destinate pacienților COVID la un număr mai mare, dacă se observă o recrudescență a cazurilor. Acest val patru va fi un val al nevaccinaților. Aceștia vor fi principalii afectați”, susține Ioana Mihăilă.

Pe de altă parte, ministrul Sănătații anunță că varianta Delta va fi dominantă și că deja au fost înregistrate trei decese.

Există totuși și vești bune! Statisticile arată că numărul cazurilor este destul de redus față de valurile anterioare, iar persoanele vaccinate prezintă un grad mult mai redus de a manifesta forme severe de boală.

Specialiștii spun că ne vom confrunta cu al patrulea val în luna septembrie, odată cu răcirea vremii și cu începerea școlilor.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
17 °
15.5 °
56 %
5.1kmh
0 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii