Senatul francez a respins proiectul legislativ privind vaccinarea Covid obligatorie (VIDEO)

Senatul francez a respins proiectul legislativ privind vaccinarea Covid obligatorie (VIDEO)

Senatul francez a respins pe data de 13 octombrie 2021 propunerea socialiștilor de obligativitate a vaccinarii anti-COVID-19 în Franța. 

Propunerea de lege a fost respinsă de camera superioară a Parlamentului francez cu 262 de voturi contra și 64 de voturi pentru, relevă France Soir.

Proiectul de lege a fost depus în luna august, iar socialiștii francezi l-au promovat ca fiind o „obligație progresistă a vaccinării universale” împotriva virusului. Proiectul intenționa să modifice Codul Sănătății Publice din Franța, impunând vaccinul anti-COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii, cum e cel antitetanos.

Dezbaterile au fost pe alocuri tensionate: senatoarea Sylviane Noël (LR), reprezentantă a departamentului Haute-Savoie, a provocat reproșuri aprinse pentru că a susținut că „a face obligatorie administrarea de vaccinuri genetice a căror fază experimentală este încă în desfășurare, este astfel imprudent politic și condamnabil moral. Este chiar imposibil juridic în faza actuală a reglementării din rațiuni perfect întemeiate, legate de prezervarea sănătății publice și liberul consimțământ al fiecăruia”. Aceste afirmații au declanșat furia secretarului de stat Adrien Taquet, a senatorului Bernard Jomier, ba chiar și a colegilor din formațiunea LR, Alain Milon sau René-Paul Savary, scandalizați.
Cu toate acestea, senatorii au ales calea înțelepciunii și nu pe cea a obligativității generale. Dar, în ajunsul încetării subvenționării testelor Covid – cu excepția prescripției medicale sau a statutului vaccinal adus la zi -, pașaportul „sanitar” riscă să fie prelungit, iar senatorii care nu sunt de acord cu prelungirea lui până la finele lunii iulie a anului viitor n-au omis să sublinieze că, deși au câștigat lupta contra vaccinării obligatorii, le rămâne să ducă bătălia pentru împiedicarea prelungirii pașaportului „sanitar”, implementat la mijlocul lunii iulie „pentru doar trei luni”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
17 °
15.5 °
56 %
5.1kmh
0 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii