Gabriela Firea: De Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați am premiat cinci femei curajoase

Gabriela Firea: De Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați am premiat cinci femei curajoase

„De Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați am premiat cinci femei curajoase care demonstrează în fiecare zi că doamnele se pot descurca cu brio la la manșa unui avion de luptă sau de acrobație, la volanul unei mașini de pompieri, într-o mină sau pe front”, transmite ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

„Romina – pilot pe MIG 21 Lancer, Raluca – maior în Armata Română, Dorina – miner, Ștefania – pompier și Andreea – pilot de acrobație. Sunt doamne care reușesc în fiecare zi în profesii considerate până nu demult că sunt strict pentru bărbați. Sunt respectate în colective majoritar masculine și sunt exemplul viu că nimic nu este imposibil când ai un vis, te pregătești pentru el și muncești cu dăruire. Oricare doamnă din această țară le poate urma exemplul!

De Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați am premiat cinci femei curajoase care demonstrează în fiecare zi că doamnele se pot descurca cu brio la la manșa unui avion de luptă sau de acrobație, la volanul unei mașini de pompieri, într-o mină sau pe front.

Andreea BĂNESARU este singura femeie pilot acrobat din România. La doar 23 de ani, Andreea are peste 1200 ore de zbor și pilotează peste 10 tipuri de aeronave. La mitinguri aviatice zboară cu avionul de înaltă acrobație EXTRA-300L.

Dorina Niculina DRULĂ este miner și lucrează ca electrician al Unității Miniere de Carieră – Roșia Peșteana. De peste 30 de ani, coboară sub pământ și lucrează cot la cot cu bărbații.

Maior Raluca POPESCU este printre doamnele care servesc patria în Armata Română. Împlinește chiar astăzi 40 de ani. A fost organizatoarea primului seminar privind problematica femeile militar. A participat activ în misiunile desfășurate în teatrele de operații din Afghanistan și Coasta de Fildeș.

Locotenent comandor Romina MÎRZA este prima femeie pilot care execută Serviciul de Luptă Poliție Aeriană sub comanda NATO. Se urcă, fără emoție, la manșa avionului de luptă MIG 21 Lancer, din dotarea Armatei Române, de fiecare dată când este nevoie. A fost pilotul militar care a escortat, anul trecut, un avion de pasageri la bordul căruia se anunțase o amenințare cu bombă.

Ștefania VOICU este pompier la ISUBIF. La angajat când era cea mai mare nevoie de personal, la începutul pandemiei Covid-19. Are calificare de paramedic și este conducător auto pe mai multe tipuri de autospeciale printre care ambulanță SMURD, autospecială pentru victime multiple, autocamion, iar la nevoie poate conduce și autospeciale de stingere.

Le felicit pe toate aceste doamne care se dovedesc de multe ori mai puternice decât mulți bărbați!

Le mulțumesc colegilor din minister, secretar de stat Doina Pârcălabu, secretar de stat Anca Hendea, subsecretar de stat Paraschiv Bogdan Florin pentru implicare.

Pentru a marca această zi, cu sprijinul Romfilatelia, am lansat un plic aniversar.

Nadia Comaneci, “zeița de la Montreal”, primul sportiv român inclus în Gymnastics Hall of Fame, Regina Maria supranumită și ”Regina Unirii” și Sofia Ionescu Ogrezeanu, prima femeie neurochirurg din lume sunt cele trei femei care apar pe plicul aniversar realizat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, alături de Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES și cu sprijinul Romfilatelia.

Felicit conducerea Agenției Naționale pentru Egalitatea de șanse între femei și bărbați, secretar de stat Luminița Popescu și subsecretar de stat Simona Butacu, pentru această inițiativă.

Plicurile aniversare se găsesc la toate oficiile Poștei Române și vă îndemn să le folosiți sau să le păstrați ca amintire de suflet”, subliniază ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, uniformă militară şi text care spune „CI! N”
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, sediu şi text
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, sediu şi text
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
22.6 ° C
23.8 °
20.1 °
63 %
3.1kmh
40 %
Dum
23 °
lun
20 °
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii