Gabriela Firea, ministrul Familiei, la întâlnirea cu femeile rome: „Trebuie să ne dăm mâna pentru emanciparea femeilor”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, la întâlnirea cu femeile rome: „Trebuie să ne dăm mâna pentru emanciparea femeilor”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a participat la dezbaterea “Accesul fetelor și femeilor rome la servicii de protecție socială, sănătate reproductivă și sexuală: realități din comunități, provocări și perspective”, organizată de E-Romnja, Asociația pentru promovarea drepturilor femeilor rome.

Tinerii din comunitățile rome trebuie să aibă aceleași șanse ca toți ceilalți copii. Problema căsătoriilor timpurii continuă să afecteze mulți copii, în special fete, care, la adăpostul tradiției, își compromit șansa la un viitor mai bun.

„Trebuie să ne dăm mâna pentru emanciparea femeilor, pentru informarea tinerelor, astfel încât să poată să decidă pentru viața și corpul lor.

De-a lungul timpului au murit foarte multe femei sau au născut copii cu grave probleme de sănătate pentru că au recurs la diferite proceduri care nu au fost medicale și au pus în pericol viața femeilor și al fătului.

Ne dorim să le informăm pe femei pentru a lua propriile decizii. Sunt de acord că există o discriminare pentru nedorită pentru femeile rome atunci când este vorba de educație sau diferite servicii, medicale, sociale”, a declarat Gabriela Firea –  https://www.facebook.com/gabifirea/videos/2885822248219212/ 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1 ° C
2.1 °
-0.1 °
89 %
4.6kmh
100 %
lun
4 °
mar
8 °
mie
7 °
joi
10 °
vin
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii