Ministrul Familiei, Gabriela Firea, despre lipsa de implicare a autorităților în cazul câinilor maidanezi

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, despre lipsa de implicare a autorităților în cazul câinilor maidanezi

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vorbit despre cazul femeii ucisă de câini în zona Lacul Morii. Potrivit fostului primar general, în timpul mandatului său, situația era ținută sub control.

Gabriela Firea a vorbit în exclusivitate luni, 23 ianuarie, la România TV, despre lipsa de implicare a autorităților în cazul câinilor maidanezi, după ce o femeie a fost ucisă de câini în Sectorul 6.

„Terifiant! Este o dramă și ar trebui să ne îngrijoreze pe toți și pe cei care activăm. Din păcate, unii putem să facem, alții nu mai avem cum. Decât prin semnale de alarmă. Acum suntem într-un astfel de moment. Sunt și alte zone care arată similar, măsuri nu s-au luat, nu se vor lua sau pe ultima sută de metri”, a declarat Gabriela Firea.

Fostul primar general e de părere că în timpul mandatului său rezultatele au fost vizibile, inițiând mai multe campanii de informare și popularizare care și-au atins scopul, bugetul fiind unul pe măsură.
„Cred că am avut bugete mari pentru asta, dar care s-au văzut în rezultate. Foarte multe comandamente, împreună cu primăriile de sector, tocmai pentru a verifica toate cartierele și zonele unde puteau să existe câini abandonați. Acțiunile mergeau în următoarele direcții: campanii de informare și popularizare în vederea adopțiilor, acțiuni de sterilizare și să sesizăm dacă există însa numite cartiere câini care sunt înfometați, au anumite boli, sunt ai nimănui și pot să omoare. Eu îmi aduc aminte că au fost 23 milioane de lei. M-am uitat și pe ultimii doi ani, 17 milioane de lei. Destul de mari, sunt milioane de euro. Sunt anumite persoane care spun că răspund de 10 câni. Noi discutăm să îi țină în curte, nu pe stradă, nu în cartier. De aceea este important să colaborezi cu populația. Sunt două idei – o parte din ONG care militează să nu se atingă nimeni de câine și ceilalți care spun că un câine trebuie să fie în curte nu pe stradă. Noi trebuie să avem grijă de toate aceste opinii, de oameni și de animale”, a mai spus Gabriela Firea.

„Eu adresez o întrebare publică. Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA? Unde au mers aceste fonduri, având în vedere că pe timpul mandatului meu se vedeau rezultatele? Câinii erau adoptați sau sterilizați. Nu s-a mai făcut nimic, dar banii s-au tocat. Ce s-a făcut cu acești bani?”, a concluzionat ministrul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
-0 ° C
0.6 °
-2.2 °
85 %
3.6kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
3 °
lun
2 °
mar
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii