8 mai: Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

8 mai: Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Voluntarii şi personalul angajat al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România sărbătoresc în data de 8 Mai, Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii.

În această zi este onorată moştenirea lăsată de Henry Dunant (din iniţiativa lui a apărut Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie acum mai bine de 160 de ani).

Mai mult decât atât, este ziua în care este adus un omagiu milioanelor de voluntari şi personalului care lucrează alături de oamenii care au nevoie de protecţie, asistenţă, asistenţă medicală, ajutor social şi solidaritate, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), https://www.ifrc.org/.

„Keeping Humanity Alive” este tema, în 2024, a Zilei mondiale a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) este formată astăzi din 191 de Societăţi de de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, adesea denumite „Societăţi Naţionale”, prezente în aproape toate ţările lumii.

Rolurile lor diferă de la o ţară la alta, dar toate sunt unite de aceleaşi principii fundamentale şi se străduiesc pentru binele umanităţii. Secretariatul Internaţional al Federaţiei are sediul în Geneva, Elveţia, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii