A fost publicată lista galbenă pentru românii care se întorc din străinătate

A fost actualizată lista țărilor din zona galbenă pentru românii care se întorc din străinătate și trebuie să stea în carantină 14 zile. Cea mai importantă modificare este că, după mult timp, Statele Unite nu mai figurează pe listă. De asemenea, pe lista galbenă nu se mai regăsesc Turcia, Grecia sau Germania. În schimb, românii care se întorc din Spania, Italia, Franța, Ungaria sau Marea Britanie trebuie să stea în carantină 14 zile.

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, dacă nu prezintă certificatul unui test PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte. În cazul în care au acest test vor sta în carantină numai 10 zile.

Pe listă figurează 51 de state sau teritorii. Cea mai importantă modificare față de lista precedentă este că, după mult timp, Statele Unite NU mai figurează pe listă. De asemenea, Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români, rămâne în afara listei.
În schimb, multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români, se mențin în zona galbenă. De asemenea, Republica Moldova Israelul, Bulgaria, dar și Maldive, rămân și ele pe lista țărilor pentru care se impune carantina de 14 zile.
În schimb, Turcia și Grecia nu figurează în continuare pe lista galbenă. Și Germania, scoasă de pe listă încă de la actualizarea din 19 februarie, rămâne în zona verde.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii