A fost semnat contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic

A fost semnat contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic

Moment important în digitalizarea Adminstraţiei Publice. Statul român intră în linie dreaptă pentru implementarea Cloud-ului guvernamental. Contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic al României – PDURo, o investiţie de 96 de milioane de lei fără TVA, a fost semnat, marţi, la Palatul Victoria.

PDURo va înlocui o platformă existentă deja, aflată în administrarea Autorităţii pentru Digitalizarea României, anume Punctul de Contact Unic Electronic, cu una nouă, aliniată la normativele europene pentru single digital gateway.

Românii vor putea plăti taxe şi impozite, dar şi să obţină toate documentele de care au nevoie, inclusiv buletin sau paşaport fără să mai stea la cozi interminabile.

Şi cei care lucrează în străinătate vor putea schimba actele mult mai uşor, dă asigurări ministrul digitalizării. Până la finalul lunii decembrie cel puţin 30 de instituţii trebuie să fie conectate la această platformă.

Astăzi a fost semnat contractul de implementare pentru proiectul Portalul Digital Unic al României.

„Vom avea în segmentul de ”wallet” toate documentele noastre. Vom putea să primim notificări cu 30 de zile înainte de a ne expira aceste documente, vom putea, în baza unui click, să stabilim data și ora la care vom merge ca să semnăm, ca să facem poză pentru permis, buletin sau pașaport, iar în această formulă vom avea livrabil direct pentru fiecare dintre românii care vor să se integreze în această formulă 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Nu vom depinde de programul unui ghișeu, de starea de spirit a unui funcționar, ci vom avea o interacțiune cât mai simplă cu tot cea ce înseamnă statul român, de acasă, din vacanță, de afară de la studii. Odată integrat acest modul (…), orice român aflat oriunde într-un stat european sau oriunde în lume va putea să se conecteze la acest portal unic al României”, a spus Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii