A început noul an universitar 2022-2023

A început noul an universitar 2022-2023

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la deschiderea anului universitar 2022-2023, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din București. La deschiderea anului universitar au mai participat ministrul Sănătății Alexandru Rafila la UMF “Carol Davila” București, dar și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la USAMV București.

În cadrul alocuțiunii sale, Klaus Iohannis a făcut referire și la motivul demisiei Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de joia trecută. Acesta spune că noile legi ale Educației vor avea institui toleranță zero în privința ”cancerului plagiatului”.

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat, săptămâna trecută, în urma acuzațiilor de plagiat, iar premierul Nicolae Ciucă este și el suspect de plagiat. „Dacă actul de creație este fructul libertății, educația este rădăcina din care aceasta crește pentru a da societății oameni cu coloană vertebrală.

Avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educațional, pentru a-l adapta secolului 21. Unul dintre pilonii noului sistem de educație trebuie să fie tocmai integritatea. Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să cuprindă prevederi clare prin care să eliminăm acest cancer, acest fenomen toxic al mediului academic.

Trebuie să devină clar că obținerea unei diplome academice este meritul unei reușite personale, unui merit personal și nu ca urmare a unei fraude”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023. „Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023.

„Aceasta presupune o viziune responsabilă și asumată la toate nivelurile decizionale, prin care să le oferim copiilor și tinerilor condiții de studiu la standarde performante. Provocarea este ca fiecare să aibă șansa de a-și pune în valoare calitățile în domeniile în care simte că are potențial și, în același timp, să corelăm oferta educațională cu cerințele de pe piața muncii”.

Prim-ministrul a mai spus că prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost alocați 3,6 miliarde de euro proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învățământului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii