Accesul la internet, prin cablu sau Wi-Fi, a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme la Camera Deputaţilor

Accesul la internet, prin cablu sau Wi-Fi, a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme la Camera Deputaţilor

Accesul la internet, prin cablu sau Wi-Fi, a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme la Camera Deputaţilor, a anunțat, în Biroul permanent, secretarul general al Camerei. Decizia a fost luată în urma incidentului cibernetic din ianuarie.

„În contextul incidentului cibernetic survenit în luna ianuarie a acestui an, Camera Deputaţilor a implementat un prim set de noi măsuri de securitate ce vizează utilizatorii, în conformitate cu recomandările instituţiilor implicate în investigarea acestui incident. În scopul sporirii gradului de protecţie cibernetică, accesul la Internet, prin cablu sau Wi-Fi, a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access şi Storage-Backup, cu excepţia serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe şi Microsoft şi Video-Streaming, cu excepţia Youtube, Facebook, Instagram şi Twitter”, se arată în informarea citată de Agerpres.

Potrivit documentului, „în completarea acestor măsuri, accesul la serviciul de intranet şi la Mapa de Birou Permanent a fost ajustat pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituţiei, pentru a limita potenţialele vulnerabilităţi”.

„Menţionăm că aceste restricţii şi limitări se aplică uniform tuturor persoanelor care utilizează infrastructura de date a instituţiei, fără excepţii, indiferent de funcţia ocupată. Această abordare uniformă sporeşte nivelul de securitate cibernetică, răspunzând în acest mod la recomandările autorităţilor competente în domeniul securităţii informatice”, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, potrivit unei informări a Direcţiei Informatică şi Telecomunicaţii, în cursul unor inspecţii efectuate în urma unor declaraţii publice ale grupului AUR, „s-a identificat existenţa unei reţele neautorizate, formate din dispozitive TP-Link care nu aparţin Camerei Deputaţilor şi care sunt conectate la reţeaua internă, reprezentând astfel un risc semnificativ pentru securitatea cibernetică a instituţiei”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii