Adevărul despre cel mai mare proiect de mediu din țară: Stația de epurare Glina

Adevărul despre cel mai mare proiect de mediu din țară: Stația de epurare Glina

„Adevărul despre cel mai mare proiect de mediu din țară!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook, cu referire la stația de epurare de la Glina, numită „un proiect fanion al administrației social-democrate în București!”.

„Am atras fondurile europene și am lăsat lucrările în stadiu avansat. Recunoașterea internațională de care se bucură este a noastră, a constructorilor și tuturor echipelor implicate. Nu este doar meritul actualei administrații care a făcut deja o obișnuință din a tăia panglici la proiectele lucrate în mandatul Firea.

În 2016, în primul an de mandat, am deblocat proiectul, după ce fusese contestat în instanță 4 ani de zile. Am semnat contractul de lucrări pentru modernizarea stației de epurare și am atribuit contractul de lucrări prin licitație publică restrânsă.

În 2017, a început proiectarea, iar în 2018 au fost finalizate toate etapele de proiectare necesare atât pentru extinderea Stației de Epurare Glina, cât și pentru construirea incineratorului de nămol.

Lucrările efective au început la finalul lunii ianuarie 2019 și s-au desfășurat fără întreruperea activității stației de epurare, operată de Apa Nova București, care a asigurat sprijin pe tot parcursul proiectului. Nu s-a făcut pauză nici pe perioada stării de urgență, în timpul pandemiei Covid-19.

Vorbind despre finalizarea proiectului stației de epurare de la Glina, fostul primar general este de părere că firma constructoare ar trebui felicitată pentru această lucrare.

„Fără falsă modestie, primii pe lista celor care trebuie felicitați sunt, alături de specialiștii din primărie, constructorii împreună cu care am muncit patru ani pentru dezvoltarea celui mai mare proiect de mediu din sud-estul Europei, Aqualia și FCC Construction, ce au executat lucrările de extindere și modernizare a stației de epurare, și Suez International, care a construit incineratorul de nămol, împreună cu toate celelalte companii care au asigurat asistența tehnică, dirigenția de șantier până la toți producătorii componentelor și materialelor cu ajutorul cărora s-a construit acest proiect.

Amintesc că stația de epurare a apelor uzate de la Glina reprezintă cel mai mare proiect de mediu din țară, cu finanțare europeană, aici construindu-se și primul incinerator de nămol din România cu o capacitate de 713 metri cubi pe zi.

Costul total este 360 milioane euro, doar valoarea investiției de modernizare a stației de epurare și de construire a incineratorului fiind 117 milioane euro”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii