Alegeri europarlamentare, 9 iunie. MAE: Votarea în străinătate începe sâmbătă, ora 22.00 şi se încheie luni, 10 iunie, la ora 08.00

Alegeri europarlamentare, 9 iunie. MAE: Votarea în străinătate începe sâmbătă, ora 22.00 şi se încheie luni, 10 iunie, la ora 08.00

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că la alegerile europarlamentare, toţi cetăţenii români cu drept de vot aflaţi în străinătate, indiferent dacă au reşedinţa sau domiciliul sau se află temporar, pot vota la orice secţie.

De asemenea, dacă la ora 22.00 mai există alegători care se află la rând, pot să voteze până la ora 23.59. luni, 10 iunie, ora 08.00 ora României. Votarea în străinătate începe sâmbătă, ora 22.00 şi se încheie luni, 10 iunie, la ora 08.00, ora României.

Reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procesele electorale din cadrul MAE, directorul general Iulian Ivan a declarat într-o conferinţă de presă că la alegerile europarlamentare, toţi cetăţenii români cu drept de vot, care se află în străinătate, indiferent dacă au reşedinţa sau domiciliul sau se află temporar în străinătate, pot vota la orice secţie de votare din afara ţării, cu condiţia să prezinte un act de identitate românesc, aflat în termenul de valabilitate.

Evenimente
La sediul MAE, circa 100 de persoane din Centrala MAE vor asigura permanenţa la sediul Biroului Electoral pentru străinătate, unde va funcţiona şi un call- center, începând de vineri seara până la finalizarea numărării voturilor.

”Noi apreciem că undeva, marţi, acest proces ar trebui să se închidă”, a spus Iulian Ivan, potrivit news.ro.

Reprezentantul MAE a mai spus că votarea în străinătate începe sâmbătă, ora României 22.00 cu deschiderea primei secţii de votare în Auckland, Noua Zeelandă şi se va desfăşura în funcţie de fusul orar pe durata a 34 de ore, ultimele secţii din străinătate închizând votarea luni, 10 iunie, ora 08.00 ora României. Secţiile care vor închide ultimele sunt cele de pe Coasta de Vest a SUA şi în Canada.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
27.8 °
25 °
53 %
4.1kmh
0 %
lun
27 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii