Alertă medicală emisă în întreaga Europă, pentru două bacterii periculoase

Alertă medicală emisă în întreaga Europă, pentru două bacterii periculoase

O alertă medicală a fost emisă în întreaga Europă pentru două bacterii periculoase și potențial mortale care nu mai răspund la antibioticele folosite. 

Conform unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), rezistența simultană la mai multe medicamente la om a fost, în general, constatată la niveluri scăzute, cu excepția câtorva tipuri, cum ar fi Salmonella și Campylobacter, în multe țări din regiunea europeană.

„Rezistența la antibiotice, care afectează oamenii, animalele și mediul înconjurător, este una dintre cele mai grave amenințări cu care ne confruntăm la nivel mondial”, a declarat Mike Catchpole și Carlos Das Neves, directori științifici ai ECDC și, respectiv, EFSA, se arată pe site-ul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit antena3.ro.

Mai mult decât atât, au existat tendințe încurajatoare în mai multe țări, constatându-se că un procent tot mai mare de bacterii provenite de la animale destinate producției de alimente este sensibil la toate antimicrobienele testate.

De asemenea, prevalența beta-lactamazelor cu spectru extins (Esbl) și a beta-lactamazelor producătoare de E. coli (AmpC) este în scădere, raportează cele două autorități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii