Alexandru Rafila, despre efectele adverse ale vaccinării anti-Covid din România

Alexandru Rafila, despre efectele adverse ale vaccinării anti-Covid din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit explicații în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, despre reacțiile adverse după vaccinul anti-Covid.

Astfel, ministrul Sănătății a explicat că reacțiile adverse apar după orice fel de vaccin. Una la 1.000 de doze este media raportată la aproape 16 milioane de doze administrate. Şi nu au fost decese asociate vaccinării, potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii.

În primul an al campaniei de imunizări, aproape 20.000 de persoane au anunțat reacţii adverse. Rata a fost mai mare, 7/1.000 de doze administrate, în cazul vaccinului de la AstraZeneca, şi de 2,4/1.000, în cazul Moderna. Unele persoane au reclamat mai multe simptome, dar pentru majoritatea nu au fost grave. Reacții severe au fost doar 3, la 1.000.000 de doze.

„Nu am avut înregistrate decese, ăsta este cel mai important lucru. Iar aceste afecţiuni pe care le vedeţi aici, din informaţiile pe care le avem noi, cred că marea lor majoritate au fost reversibile. În total 48. Trei reacţii adverse la fiecare milion de doze administrate. Orice caz este important, dar nu este o cifră care să descurajeze în vreun fel vaccinarea”, a spus Alexandru Rafila, potrivit stiri.tvr.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
0.6 ° C
1.1 °
-1.1 °
82 %
4.6kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
2 °
lun
2 °
mar
-0 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii