Alexandru Rafila: „Noi propunem solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea”

Alexandru Rafila doreşte impunerea unor decizii, la nivel naţional, pentru combaterea pandemiei. Deputatul PSD a afirmat, în urma declarațiilor de presă susținute vineri, că în urma discuţiilor cu cei afectaţi de pandemia de COVID-19, s-ar impune un lockdown la nivel naţional, dar unul care trebuie să ţină cont de realităţi şi nu care să îngrozească lumea.

Reprezentantul României la OMS a mai zis că spijinirea vaccinării se poate face și în cadrul firmelor, pentru că studiile arată că mulți oameni au mai multă încredere în angajator decât în medic.

Alexandru Rafila a spus că propune o carantină la nivel naţional, ”dar una care să ţină cont de realităţi şi care să nu îngrozească lumea”. Deputatul PSD a afirmat că este nevoie de o reducere a activităţilor sprijinită de populaţie, explicată şi acceptată de comun acord.

”Noi propunem solidaritate, asta am propus, o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea ci să o facem să fie parte la acest efort naţional”, a spus deputatul PSD.

Specialistul a mai spus că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă arată că decizia nu este una medicală, ci o decizie politică, care nu are legătură cu profesionalismul şi cu interesele celor afectaţi, inclusiv elevii.

„Există studii care arată că oamenii au mai multă încredere în angajator, decât în medic. Am discutat și despre proiectul de lege respins în Senat. Un astfel de proiect nu trebuie să pună în pericol sistemul sanitar. Credem că o formă rescrisă trebuie să fie pe o perioadă determinată.

Am avut perioade lungi când nu au fost impuse restricții. Un astfel de proiect trebuie bine gândit. Fără discriminări și risc de colaps al sistemului de sănătate. Când politizăm sănatatea, ajungem la situații catastrofale.

Testarea trebuie să fie încurajată de stat să nu fie discriminatorii. Trebuie să facem eforturi să trecem peste această perioadă neagră care aduce 500 de decese în fiecare zi”, a declarat Alexandru Rafila.

http://www.facebook.com/291177524360702/videos/214794787404735/?__so__=watchlist&__rv__=video_home_www_playlist_video_list

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
1.3 ° C
1.6 °
1 °
79 %
3.1kmh
0 %
mie
9 °
joi
9 °
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
4 °

Opinii