Primele doze ale noului vaccin anti-Covid ar putea să ajungă chiar luna aceasta în ţară

Primele doze ale noului vaccin anti-Covid ar putea să ajungă chiar luna aceasta în ţară

„Suntem avansați din acest punct de vedere, sper ca în această lună să putem să avem la dispoziție și noua variantă a vaccinului”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, referindu-se la primele doze ale noului vaccin anti-Covid ar putea să ajungă chiar luna aceasta la noi în ţară.

„Suntem avansați din acest punct de vedere, sper ca în această lună să putem să avem la dispoziție și noua variantă a vaccinului. N-aș vrea să comentez legat de numărul de doze pentru că știți că România a contractat cantități enorme neutilizabile și eu sunt un om responsabil, nu pot să risipesc banii publici, am negociat ca reducerea să fie substanțială și pentru noua variantă a vaccinului încercăm să luăm o cantitate care să fie în jur de 25% din cea contractată pentru 2022. (n.r., doze din depozite).

Sunt în depozite, până la data de expirare n-avem ce face, nu există nicio dorință din partea unei alte țări să le primească, chiar și gratuit”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit stiri.tvr.ro.

Recent, ministerul Sănătății a demarat o 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐭𝐮𝐛𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥𝐨𝐳𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚, 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢, 𝐈𝐚𝐬̦𝐢, 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬̦, 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦, 𝐒𝐚𝐭𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞, 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣, 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐕𝐚𝐬𝐥𝐮𝐢, în cadrul Programului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”. Suma necesară pentru depistarea precoce și tratarea tuberculozei (3,5 milioane de euro) este nerambursabilă și provine de la Fondul Global.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.7 ° C
19.4 °
15 °
63 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
29 °
lun
15 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii