fbpx

Analiză Google: Țările preferate de români pentru vacanța de vară

Analiză Google: Țările preferate de români pentru vacanța de vară

Odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid, interesul românilor pentru vacanțe și călătorii a crescut semnificativ. Favorite pentru vacanța de vară  sunt Turcia, Grecia sau Bulgaria, arată datele unei analize realizată de Google.

Românii sunt interesați încă din primăvară de călătorii în străinătate chiar mai mult decât înainte de pandemia de COVID. Volumul căutărilor legate de destinații, cazare sau transport a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună din 2019, arată datele centralizate de google.

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria. O creștere mare înregistrează și căutările legate de zboruri internaționale, 46%, în ultimele 3 luni față de 2019. În top sunt Italia, Spania şi Marea Britanie.

Căutările pe destinaţii şi cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus o scădere a lor faţă de 2019, mai constată analiza Google.

Comparativ cu acum 3 ani, campingurile şi vilele private, opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creştere în perioada post-pandemie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii