Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă consumatorilor să acorde o atenţie deosebită la aspectul produselor din carne tocată şi la cel al berii.
Totoodată, consumatorii sunt îndemnați să verifice şi modul de etichetare al acestor produse, având în vedere că în această perioadă românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu tradiţionalii mici şi bere.
„La achiziţionarea produselor alimentare: verificaţi cu atenţie aspectul cărnii tocate; nu cumpăraţi produse neetichetate; eticheta trebuie să conţină informaţii despre ingredientele alergene şi termenul de valabilitate. Refuzaţi produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate, pentru că riscaţi să cumpăraţi produse nesigure”, a scris duminică Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.
În ceea ce priveşte berea, directorul general al ANPC recomandă verificarea stării ambalajelor, limpiditatea lichidului şi data durabilităţii minimale.
„Dacă petreceţi ziua de 1 Mai în zone de agrement: asiguraţi-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcţionale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conţină toate informaţiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi să respecte regulile de igienă”, a subliniat el.
Consumatorii trebuie să acorde atenţie preţului afişat şi să verifice concordanţa între preţurile afişate şi cele marcate pe bonurile de casă, potrivit stiripesurse.ro. „Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal: este singura dovadă în cazul unei reclamaţii justificate!”, a mai scris Paul Anghel pe reţeaua de socializare.