Aproape 3.000 de români din străinătate s-au înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă

Aproape 3.000 de români din străinătate s-au înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă

Aproape 3.000 de români din străinătate s-au înregistrat, în lunile aprilie şi mai, la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale din acest an.

Aproape 3.000 de români din străinătate s-au înregistrat, în lunile aprilie şi mai, la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale din acest an. Cetăţenii care doresc să se înscrie pentru această modalitate de vot trebuie să completeze un formular online pe portalul www.votstrăinătate.ro.

La acest formular, alegătorul trebuie să anexeze copia actului de identitate şi a documentului care dovedeşte dreptul de şedere în străinătate, eliberat de autorităţile străine, informează Ministerul român de Externe. O secţie de votare poate fi înfiinţată la cererea a cel puţin 100 de cetăţeni din aceeaşi localitate sau dintr-un grup de localităţi. Termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă expiră cu 45 de zile înainte de data votării, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.1 ° C
31.1 °
28.9 °
33 %
1.5kmh
0 %
lun
31 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii