AstraZeneca anunţă că va retrage vaccinul COVID-19 la nivel global. Care este motivul

AstraZeneca anunţă că va retrage vaccinul COVID-19 la nivel global. Care este motivul

AstraZeneca a anunţat că a demarat procedurile de retragere a vaccinului său COVID-19, la nivel Mondial, motivul nefiind unul legat de siguranța produsului, ci fiind vorba despre un „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, scrie Reuters.

De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa.

„Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, a declarat compania.

Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

Solicitarea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a relatat primul această evoluţie.

AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii anul trecut, după o încetinire a creşterii, în urma scăderii vânzărilor medicamentului COVID-19.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii