Autorităţile fac recomandări pentru a se evita incidentele neplăcute în mediul online, în perspectiva vacanţei de vară

Autorităţile fac recomandări pentru a se evita incidentele neplăcute în mediul online, în perspectiva vacanţei de vară

Autorităţile fac o serie de recomandări pentru a diminua riscul reprezentat de incidentele neplăcute în mediul online, în perspectiva vacanţei de vară.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, împreună cu Poliţia Română şi cu Asociaţia Română a Băncilor au lansat un set de reguli care pot forma reflexe de securitate cu privire la datele personale.

Specialiştii atrag atenţia asupra modului în care se alege o agenţie de turism, dar şi cu privire la folosirea dispozitivelor electronice şi chiar la comportamentul online, în general. Site-urile web trebuie verificate înainte de a face rezervări, astfel încât să existe siguranţa că atât pagina de internet, cât şi operatorul sunt de încredere.

Ofertele care par prea bune ca să fie adevărate sunt probabil o înşelătorie. E bine să se evite folosirea reţelelor wi-fi publice, mai ales când e nevoie de introducerea unor date sensibile, cum sunt cele de pe cardul bancar. Este de asemenea important să nu se posteze pe internet detalii despre vacanţe sau locul unde acestea se petrec, dar şi să se raporteze imediat o fraudă online, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
24.1 °
22.8 °
88 %
2.6kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii