Avionul… de ZECE! Premieră în România: O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci

Avionul… de ZECE! Premieră în România: O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci

Aeronava cu care TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris poartă numele „Nadia Comăneci”, un avion preluând, în premieră în România, numele unui sportive.

„Compania TAROM a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene”, anunță compania într-un comunicat de presă.

Fosta gimnastă, deţinătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980, şi a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976, se declară onorată de această inițiativă.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noştri şi de români. Doresc succes delegaţiei României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a transmis Nadia Comăneci, citată în comunicat.

„Compania TAROM a purtat în mod tradiţional olimpicii români la Olimpiadele anterioare şi îşi propune ca în acest an să conducă lotul olimpic român cu aeronava Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Ziua de astăzi marchează şi o premieră, prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava ‘Nadia Comăneci’ va deservi, în continuare, clienţii companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile”, se mai precizează în comunicat.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii