Barometrul UNSAR – IRES: Cele mai mari îngrijorări ale părinților, cu privire la siguranța rutieră a copiilor

Barometrul UNSAR – IRES: Cele mai mari îngrijorări ale părinților, cu privire la siguranța rutieră a copiilor

Neatenția șoferilor și lipsa de prevenție, precum și traversarea prin loc nepermis sunt cele mai mari îngrijorări ale părinților privind siguranța rutieră a copiilor, după cum arată rezultatele celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România.

Lipsa accentului pus pe educația rutieră în școli ar putea fi principala sursă, spun specialiștii în siguranță rutieră.

Părinții se tem cel mai mult de neatenția șoferilor și de lipsa de prevenție (37%) atunci când își lasă copiii să circule singuri pe stradă. O altă îngrijorare este de traversarea prin loc nepermis (24%). Datele apar într-un barometru UNSAR – IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România.

Neatenția copilului sau traversarea fără să se asigure, sunt principale îngrijorări pentru 20% dintre părinții care au participat la studiu. Doar 9% reclamă și lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulație de către șoferi completează topul celor 5 motive de îngrijorare legate de siguranța rutieră a copiilor.

România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa: 86 de cazuri la un milion de locuitori, în 2022, dublu față de media europeană, potrivit stiri.tvr.ro

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii