fbpx

București: Lista celor 14 centre de evaluare a pacienţilor cu forme medii de COVID-19

București: Lista celor 14 centre de evaluare a pacienţilor cu forme medii de COVID-19

A apărut lista celor 14 centre de evaluare destinate pacienţilor cu forme medii de COVID-19 și care au factori de risc să dezvolte o formă gravă.

Lista cuprinde 14 spitale mari din Capitală: Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sfântul Ioan, Spitalul Universitar, Spitalul Colţea, Spitalul Cantacuzino, Spitalul Colentina, Spitalul Nicolae Malaxa, Spitalul Carol Davila, Spitalul Sfântul Ştefan, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Victor Babeş, locaţia din Pipera, Spitalul Th. Burghele, Spitalul Dimitrie Gerota.

„Acoperă absolut toate sectoarele din Bucureşti, ne dorim în timpul cel mai scurt să le avizăm, bineînţeles trebuie să depună o documentaţie minimă pentru această avizare, o aşteptăm în cursul acestei zile, deja aşteptăm Balşul, vor face acest lucru în cursul zilei de astăzi, noi le-am trimis inclusiv informaţii referitoare la ce ar trebui să cuprindă acest dosar, dar nu sunt documente foarte sofisticate, sunt cele pe care le folosim în mod uzual pentru autorizare temporară”, a declarat pentru News.ro şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu.

“Până în acest moment la nivel de Bucureşti avem un număr de 14 centre de evaluare, ce ne dorim cu aceste centre este ca ele să fie cu predilecţie pentru pacienţii pozitivi cu forme medii boală, şi care au factori de risc. De ce ne dorim acest lucru, pentru ca aceştia ar trebui de urgenţă evaluaţi astfel încât să vedem dacă sunt eligibili pentru tratamentul antiviral sau cu anticorpi monoclonali. Am văzut din valurile anterioare că aceşti pacienţi stau destul de mult timp acasă sau faptul că la urgenţe primiri era un număr substanţial de mare de persoane, ei au avut destul de mult de suferit motiv pentru care prin aceste centre dorim să le facem mult mai util acest tratament”, a mai explicat Nicolescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii