Campanie de informare pentru combaterea ambroziei, în România

Campanie de informare pentru combaterea ambroziei, în România

Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5, vine în sprijinul cetățenilor printr-o campanie de informare privind consecințele neducerii la îndeplinire a prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Primăria Sectorului 5 face apel către proprietarii/deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, unde sunt depistate focare de infestare, să ia măsuri pentru combaterea/distrugerea ambroziei, până la data de 30 iunie a fiecărui an.

În prealabil aceștia vor fi somați de către reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală – Direcția Inspecție și Control – Serviciul Protecția Mediului și Ecologie Urbană asupra obligațiilor ce le revin și asupra sancțiunilor ce pot fi aplicate în cazul nerespectării prevederilor legale.

În cazul în care în perioada 1-15 iulie se constată că nu s-au dus la îndeplinire măsurile legale, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu avertisment.

„‼️În perioada 16 iulie – 31 octombrie, în urma refacerii controlului de către reprezentanții administrației publice locale, cei care nu s-au conformat prevederilor legale, vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia”, transmite Primăria sectorului 5 .

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii