Când ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Când ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie. Prima tranșă va număra doar câteva zeci de mii de doze, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul se administrează într-o singură doză. Valeriu Gheorghiță spune că prioritate vor avea cei din centrele mobile și cei din localitățile în care este mai dificil accesul la centrele de vaccinare. Acesta a adăugat în schimb că vor beneficia în cele din urmă și restul categoriilor de persoane.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înșel ar trebui să primim probabil prima tranșă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu are contraindicații cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiță pe 16 martie, într-o conferință de presă.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administrează într-o singură doză.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii