Cazul elicopterului aterizat forțat. Edward Pastia: ”România nu are drept de acțiune asupra militarilor sau tehnicii aparținând forțelor armate ale Statelor Unite”

Jurnalistul Edward Pastia a vorbit în Jurnalul orei 12:00 despre cazul elicopterului militar american care a aterizat forțat în piața Charles de Gaulle din Capitală.

„Apropo de anchetă, trebuie să spunem foarte clar că România nu are nicio prerogativă sau drept de acțiune asupra militarilor sau tehnicii aparținând forțelor armate ale Statelor Unite. Nu cred că acel domn procuror care s-a deplasat să verifice sănătatea în muncă la fața locului va fi lăsat să atingă elicopterul american.

Să ne aducem aminte de cazuri mult mia grave terminate dramatic pentru cetățeni români și în care au fost implicați cetățeni americani și în care nu s-a întâmplat absolut nimic, pentru că acordul nostru, memorandumul încheiat cu armata americană este destul de umil.

Deci, din punctul ăsta de vedere, procuratura autohtonă se bagă în seamă. Nu, noi nu vom face nicio anchetă, ci ei vor face o anchetă”, a precizat acesta.

Pe tema acestui subiect au mai vorbit Sorin Stoicescu, expert în aviaţie şi securitate aeronautică, generalul Alexandru Grumaz, specialist în securitate și generalul maior Virgil Ristea. Puteți urmări declarațiile integrale ale acestora în clipul video de mai jos:

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii