fbpx

CIA The World Factbook: România se confruntă cu o criză demografică

CIA The World Factbook: România se confruntă cu o criză demografică

CIA The World Factbook notează pe pagina sa online că România a ajuns pe locul doi în clasamentul întocmit de specialiștii CIA referitor la rata mortalității, cu 15,26 de decese la mia de locuitori.

Serbia (cu 16,39 decese la mia de locuitori) depășește România în acest clasament și tot din datele CIA rezultă că Ucraina ocupă poziția a șasea, cu 13,77 de decese la mia de locuitori. Rusia poziția a șaptea, cu cota de 13,36.

În ceea ce privește natalitatea, potrivit aceleiași surse, România ocupă locul 207 din 228 de țări indexate – 8,76 nașteri la mia de locuitori.

„Este adevărat că România trece printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică demografică gândită de cele mai importante instituții ale statului și evident de o cercetare cu privire la calitatea vieții familiilor din România, altfel nu vom reuși să oprim declinul demografic”, a declarat Gabriela Firea, pentru Digi24.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a precizat că „în scurt timp, va ajunge în ședința Guvernului României un proiect pentru creșterii natalității”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
25.7 ° C
26.6 °
23.9 °
55 %
3.1kmh
20 %
sâm
26 °
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii