Comisia Europeană, îngrijorată de situația fiscală din România

Comisia Europeană, îngrijorată de situația fiscală din România

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis un val de avertismente în urma analizării stadiului implementării PNRR. Cele mai mari îngrijorări vizează situaţia fiscală din România în condiţiile în care deficitul ar fi trebuit să fie corectat până în acest an.

“Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia fiscală din România. Deficitul ar fi trebuit să fie corectat până în acest an. Ultima dată când am analizat cifrele anul trecut, ne aşteptam la un deficit de peste 6% şi se presupunea că va scădea în acest an. Vedem că tendinţa merge în direcţia greşită. Execuţia deficitului în prima parte a anului este slabă. În momentul de faţă, mă aştept ca deficitul să fie mai aproape de 7% din PIB în acest an. Deficitul fiscal combinat cu deficitul de cont curent este îngrijorător şi reprezintă o ameninţare pentru România în continuare. România are nevoie de un plan fiscal credibil pe termen mediu, cu o reformă fiscală. Este nevoie de reducerea pragului pentru microîntreprinderi”, a specificat Declan Costello, director general adjunct pentru afaceri economice şi financiare DG ECFIN, potrivit Economedia.

Multe investiţii prevăzute în PNRR-ul României sunt întârziate, iar unele nu sunt nici măcar demarate, avertizează, la rândul său, Celine Gauer, responsabilă pentru gestionarea PNRR la nivel european.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii