Comisia Europeană prezintă pașaportul Covid pe 17 martie

Comisia Europeană prezintă pașaportul Covid pe 17 martie

Comisia Europeană va prezenta peste câteva zile un pachet de măsuri axat pe desfășurarea călătoriilor și ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei. Printre ele și pașapoartul verde digital. Liderii europeni sunt divizați pe tema pașaportului COVID. Ei au încredințat Comisiei Europene sarcina de a găsi criterii și condiții tehnice pentru realizarea lui.

Autoritățile de la Burxelles spun că noul pașaport covid va fi prezentat pe 17 martie. Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID, rezultatele la testele COVID sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus. Propunerea „Pașaportul verde digital” ar urma să fie transmisă Parlamentului European și apoi supusă aprobării liderilor europeni la summitul din 25-26 martie.

Vicepreședintele Comisiei Europene , Margaritis Schinas spune că: Putem confirma că vom prezenta propunerea pentru adoptare pe 17 martie, care se va focusa pe călătorii și pe ridicarea restricțiilor. O să fie o propunere legală, va avea o puternică componentă digitală și desigur prioritatea noastră va fi să avem informații nu doar despre faptul că am fost sau nu vaccinați dar și altfel de informații ca să evităm discriminarea, cum ar fi situația recuperării sau rezultatele testelor.

Într-o serie de postări pe Twitter, șefa Comisiei Europene a spus că acest document digital are scopul de a le permite cetățenilor europeni „să călătorească, în siguranță, în Uniunea Europeană sau peste hotare, pentru muncă sau turism”.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii