Danemarca devine prima țară din Europa care nu va mai utiliza AstraZeneca

Danemarca devine prima țară din Europa care nu va mai utiliza AstraZeneca

Danemarca a decis să renunţe definitiv la vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca din cauza reacțiilor secundare „rare”, dar „grave”, și devine astfel prima țară din Europa care nu va mai utiliza acest ser.

În ciuda faptului că Agenţiei Europene a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au dat aviz favorabile utilizării sale, „campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a anunţat directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Soren Brostrom, care susține că acele 150.000 de persoane care au primit o doză din acest ser li se va propune un alt vaccin pentru a doua doză, potrivit autorităţilor, potrivit Agerpres.

Danemarca a suspendat temporar vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie şi nu a reluat de atunci inocularea cu acest ser, nici măcar într-o măsură limitată, cum au procedat alte ţări. În țara scandinavă, la persoanele injectate cu AstraZeneca s-au înregistrat două cazuri de tromboză grave, dintre care unul mortal, ambele fiind persoane fără probleme anterioare de sănătate.

Majoritatea ţărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului au reluat-o, limitând-o la un anumit interval de vârstă

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii