Din 5 aprilie: Timbru special pentru Jocurile Olimpice din Franța

Din 5 aprilie: Timbru special pentru Jocurile Olimpice din Franța

Poșta din Franța va pune în vânzare, începând cu 5 aprilie, un timbru special emis pentru Jocurile Olimpice de la Paris. La Poste va tipări 800.000 de exemplare, după cum a anunțat comitetul de organizare al JO și La Poste.

Timbrul pe care poșta franceză îl va vinde este în culorile cartei grafice a Jocurilor Olimpice, în special roz paste și verde, având un „aspect neo-art deco”. Pe timbru sunt reprezentate Turnul Eiffel şi Sena.
„Acest timbru oficial celebrează spiritul olimpic şi imortalizează acest mare eveniment din istoria noastră colectivă”, a declarat Philippe Wahl, CEO-ul grupului La Poste, potrivit unui comunicat.

Astfel de timbre au fost emise și la Jocurile Olimpice de la Atena din 1896 și la Jocurile de la Paris din 1924, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice de la Paris de anul acesta vor costa statul între 3 și 5 miliarde de euro, potrivit auditoriului național francez. „Încă nu știm costul Jocurilor Olimpice”, a declarat Pierre Moscovici, șeful organismului de audit, la radio France Inter. „Aceste jocuri vor costa între trei, patru sau cinci miliarde de euro”.

Președintele Emmanuel Macron a declarat recent că Franța va solicita Rusiei să respecte o încetare a focului în Ucraina, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii