fbpx

Domeniile cu cea mai mare creștere a numărului de angajați în 2022

Domeniile cu cea mai mare creștere a numărului de angajați în 2022

În primul trimestru din 2022, la nivelul Uniunii Europene aveam aproximativ 1,4 milioane de ajutoare de bucătar. Creșterea este de 25% față de perioada similară a anului trecut, potrivit Eurostat. Și alet domenii au înregistrat creșteri. 

Domenii cu cea mai mare creștere a numărului de angajați

 

-Ajutoare preparare produse alimentare: 25,1%

-Lucrători servicii personale (însoţitori de zbor, şoferi, ghizi, bucătari, chelneri): 15,6%

-Specialiști IT: 9,6%

-Administratori: 7,4%

Un alt segment care a înregistrat un salt cu peste 15 procente este cel al lucrătorilor în servicii personale: însoţitori de zbor, şoferi, ghizi, bucătari, chelneri. Numărul lor depășește 7,5 milioane.

Pe locul trei se află specialiștii din IT. La aproape două săptămâni de la susţinerea examenului de bacalaureat, numărul de aplicări în rândul tinerilor a crescut cu 20%, potrivit unei platforme de recrutare.

Ana Călugăru, PR platformă de recrutare: „Sunt atrași de locurile de muncă din retail, din turism, horeca, dar și zona de call-center. Sunt domenii care atrag tinerii aflați la început de carieră sau care nu au deloc experiență pentru că se pot specializa destul de rapid la locul de muncă.”

Pe de altă parte, numărul muncitorilor necalificați în agricultură, silvicultură și pescuit a scăzut cu aproape 13% față de anul trecut.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.9 ° C
20 °
15.1 °
50 %
2.1kmh
0 %
joi
18 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii