E oficial! Registrul traficanţilor de droguri, gata de funcționare. Legea care prevede înființarea acestuia, promulgată

E oficial! Registrul traficanţilor de droguri, gata de funcționare. Legea care prevede înființarea acestuia, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri, care va deveni operaţional de la 1 ianuarie 2025

Registrul are un rol preventiv și este “un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri”, a explicat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

„Siguranţa cetăţenilor români, mai ales a tinerilor, este pe primul loc.  (…) Persoanele înscrise în registru sunt obligate să ofere informaţii despre ce fac, unde merg, cu cine intră în contact. (…) Era o lege necesară şi mulţumesc tuturor celor care au contribuit la ea”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

În Registru nu sunt înscrise persoanele fizice care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal, prevede textul legii.

Registrul este organizat de Ministerul Afacerilor Interne şi funcționează la nivelul unităţilor Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu.

Registrul este constituit ca o evidenţă distinctă de cea a cazierului judiciar, în cadrul Sistemului Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar. Totodată, poate fi interconectat cu alte baze de date ale Poliţiei Române.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii