Elevii din mediul rural pot beneficia de campusuri școlare, prin PNNR

Elevii din mediul rural pot beneficia de campusuri școlare, prin PNNR

Ministerul Educației a deschis apelul competitiv de proiecte ”Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”, fiind vizate zonele cu declin demografic. Vor fi acordate fonduri prin PNRR pentru construirea a minimum trei campusuri școlare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaționale, precum și a serviciilor aferente. Dată-limită pentru depunerea proiectelor este 8 mai a.c.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro (fără TVA). Valoarea totală a Contractului de finanțare poate depăși valoarea asistenței financiare nerambursabile, în funcție de cuantumul sumei puse la dispoziție de consorțiu pentru derularea activităților proiectului, diferență suportată în întregime de beneficiarul finanțării nerambursabile.

”Obiectivul investiției îl constituie creșterea accesului elevilor din zonele cu declin demografic la educație de calitate, prin accesul la consorții școlare rurale moderne, care să consolideze mediul educațional rural. Această investiție se adresează elevilor din sate și municipalități mici, în vederea îmbunătățirii accesului acestora la o educație de calitate în cadrul unor campusuri moderne din școlile rurale”, se precizează în Ghidul solicitantului.

Prin acest apel de proiecte sunt vizate construcția și dotarea de săli de curs, spații pentru activități de tip școală după școală, săli și terenuri de sport, spații pentru ateliere de practică, laboratoare, spații pentru desfășurarea activităților extracurriculare, spații pentru luat masa/cantine, spații de cazare pentru elevi etc.

Solicitanții eligibili sunt grupurile de acțiune locală (GAL); parteneriate locale, care pot fi formate din GAL/asocieri de GAL, unități de învățământ și unități administrativ-teritoriale; alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT). În cadrul unui parteneriat eligibil este obligatorie fie existența unui Grup de acțiune locală, fie a unei asocieri de UAT-uri pentru a solicita finanțare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii