EMA a dat aviz favorabil pentru două tratamente împotriva COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente a dat joi aviz pozitiv pentru două tratamente împotriva COVID-19. Ronapreve şi Regkirona au fost identificate ca fiind terapii promiţătoare în cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva coronavirusului, care se utilizează în stadiile incipiente ale infecţiei şi sunt pe bază de anticorpi monoclonali antivirali.

„Având în vedere creşterea numărului de infecţii COVID-19 în aproape toate statele membre, este încurajator faptul că mai multe tratamente promiţătoare se află în curs de dezvoltare în cadrul Strategiei noastre privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19. Astăzi facem un important pas înainte către obiectivul pe care ni l-am propus de a autoriza până la cinci tratamente noi în UE înainte de sfârşitul anului. Vaccinarea rămâne în continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protecţia împotriva infecţiei, spitalizării, decesului şi a consecinţelor pe termen lung ale bolii. Deşi UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetăţenii continuă să se îmbolnăvească şi să aibă nevoie de tratamente sigure şi eficace pentru a combate infecţia şi a îmbunătăţi nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci şi cele de supravieţuire”, a afirmat comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, citată de News.ro.

„Două acorduri de achiziţii publice au fost deja încheiate până în prezent şi se află în curs negocieri pentru mai multe mijloace terapeutice împotriva COVID-19, fiind evaluate în prezent de către EMA. Statele membre pot deja să recurgă la contractul nostru pentru 55 000 de tratamente cu Ronapreve. EMA evaluează în prezent alte şase medicamente care ar putea primi autorizaţia în curând, cu condiţia ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranţa şi eficacitatea lor. Progresele rapide realizate în cadrul ambiţioasei Strategii privind mijloacele terapeutice ne arată ce poate oferi o uniune europeană a sănătăţii. Progresul pandemiei în întreaga UE arată cât de fragilă este încă situaţia şi cât de important este ca pacienţii afectaţi de COVID-19 să aibă acces la tratamente sigure şi eficace. Însă această evoluţie demonstrează şi mai mult faptul că trebuie să continuăm campania de vaccinare, în special în statele membre cu rate de vaccinare scăzute. Vaccinarea este singura metodă preventivă care poate asigura ieşirea din criză”, a completat Stella Kyriakides.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.7 ° C
3.3 °
2 °
88 %
1kmh
90 %
Dum
7 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
5 °
joi
8 °

Opinii