Enel pleacă din România în 2023

Enel pleacă din România în 2023

Enel, unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa de energie electrică, va pleca din România în anul 2023.

Informaţia privind plecarea Enel de la noi din ţară în 2023 apare într-un raport al companiei. Procedura de vânzare a companiei italiene a început în anul 2019.

În document nu se precizează clar la ce active va renunţa, Enel fiind unul dintre cei mai puternici investitori şi în producţia de energie verde.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Recent, Enel și-a pierdut șeful de țară din România, Georgios Stassis, care a preluat conducerea companiei grecești Power Public Corporation și l-a înlocuit cu Carlo Pignoloni, care conducea operațiunile Enel Green Power în Italia.

Anul de referință al strategiei de eficientizare pe termen lung a grupului este preconizat a fi 2023. În mod specific:

– activitățile din Europa se vor concentra în jurul Italiei și Spaniei, cu vânzarea activelor din România;

– unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship;

– se preconizează că se va cristaliza valoarea portofoliului de gaze din Spania;

– se așteaptă ca activele din Ceara să fie vândute pentru a se concentra mai mult pe rețelele de distribuție din mega-orașe (Rio și Sao Paulo);

– se va cristaliza, de asemenea, valoarea altor active regenerabile minore care nu sunt legate de baze de clienți importante în aval.

„În următorii trei ani, ne vom concentra pe modelele de afaceri integrate, pe know-how-ul digital, precum și pe afacerile și zonele geografice care pot adăuga valoare în ciuda scenariului actual dificil, adoptând o structură mai simplă și un set mai robust de indicatori financiari.

Acest lucru ne va spori rezistența la posibilele turbulențe continue din viitor, iar crearea de valoare va genera creșteri suplimentare, în beneficiul tuturor părților interesate și al accelerării independenței energetice în țările noastre principale.

Sustenabilitatea, care este pe deplin integrată în deciziile noastre, continuă să stea la baza strategiei noastre, valorificând, de asemenea, accelerarea electrificării în toate economiile.

Aceste rezultate vor putea fi atinse datorită colegilor foarte calificați și motivați din cadrul Grupului Enel și a structurii organizaționale de tip platformă digitală pe care am creat-o pentru Grup”, spunea Francesco Starace, CEO și director general al Enel, în urmă cu trei ani, potrivit antena 3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii