Filtre ale poliției în București, odată cu noile restricții

Filtre ale poliției în București, odată cu noile restricții

Zeci de filtre ale poliției în capitală după ce au intrat în vigoare noile restricții ce prevăd carantina de noapte începând cu ora 20.00. Rata de infectare cu COVID_19 în rândul bucureștenilor a depășit cifra 7.

Au intrat în vigoare noile restricții pentru București, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7. De acum, în weekend, programul magazinelor și al teraselor se încheie la ora 18.00, iar carantina de noapte începe de la ora 20.00. În prima zi în care noile măsuri au intrat în vigoare, capitala a fost împânzită de filtre de poliție, care au verificat dacă sunt respectate restricțiile.

Pe perioada restricțiilor magazinele și terasele sunt deschise până la ora 18.00, dar livrarile pot continua și după această oră. Carantina de noapte începe de la ora 20.00, după această oră fiind necesară o declarație pe proprie răspundere.

Dacă rata de infectare trece de 7.5, restricțiile se aplică toată săptămâna.

Prefectura Capitalei a anunțat că nu vor fi afectate de măsura carantinei pe timp de noapte cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, iar deplasarea este permisă și pentru vaccinare după ora 20:00, condiția fiind ca persoana respectivă să aibă asupra sa certificatul de vaccinare. De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii