Gabriela Firea: Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai veche democrație a lumii și de peste 25 de ani un model pentru România

Gabriela Firea: Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai veche democrație a lumii și de peste 25 de ani un model pentru România

„Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai veche democrație a lumii și de peste 25 de ani un model pentru România. Am participat, în calitate de senator și ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la vernisajul expoziției fotografice itinerante “Noi, Poporul/We the People”, care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România”, scrie ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook

„Am răspuns cu bucurie invitației Însărcinatului cu Afaceri al SUA în România, David Muniz și m-au emoționat cuvintele adresate țării noastre. La eveniment a fost prezent și domnul Emil Constantinescu, fost președinte al României, care a rememorat momentele cheie din 1997, vizita președintelui american Bill Clinton semnarea Parteneriatul Strategic dintre țările noastre.
Numele expoziției fotografice “Noi, Poporul/We the People” își are originea chiar în preambulul Constituției Statelor Unite ale Americii și a fost ales pentru a aduce în prim-plan cel mai important element pe Pământ, omul!
Expoziția poate fi văzută acum în Bucuresti, în Piața Universității și cuprinde 150 de imagini care prezintă unele dintre cele mai importante momente ale celor 25 de ani de parteneriat dintre România și SUA. Agenția Națională de Presă AGERPRES a contribuit cu 20 de fotografii, iar Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu 13 fotografii.
Prietenia dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii este una solidă și reprezintă o șansă imensă pentru dezvoltarea României în viitor. De un sfert de secol, cu ajutorul SUA, România s-a dezvoltat intens în IT sau industria auto, este mai bine apărată, iar companiile americane au contribuit masiv în economie.
În mod special în acest an, în vremuri atât de grele pentru Ucraina, dar și pentru întreaga lume, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii și relațiile strânse de colaborare și prietenie aduc României un plus de siguranță și de stabilitate”, conchide ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
3.8 ° C
4.4 °
2.8 °
94 %
3.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
8 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii