În curând intră în vigoare programul Garanție-Returnare. Cum va funcționa

În curând intră în vigoare programul Garanție-Returnare. Cum va funcționa

Peste o săptămână intră în vigoare programul Garanție-Returnare. Vom plăti cu 50 de bani în plus pentru fiecare băutură cumpărată, pe care îi vom primi înapoi atunci când ducem ambalajul la supermaket.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat la Digi24 cum va funcționa sistemul și de ce este posibil să nu vedem chiar din prima zi în magazine produse cu eticheta specială pentru returnare.

„Orice ambalaj de băutură, de la 100 de mililitri până la 3 litri, pentru băuturi răcoritoare, apă plată și minerală, bere, vin, cam toată gama pe care o găsim pe rafturile magazinelor din România”, a spus Fechet.

El a precizat că ambalajele de ulei și lapte nu intră în acest sistem, din cauză că materialele returnate trebuie să fie curate, pentru a putea fi reciclate. Ambalajele de băuturi nu trebuie spălate, dar trebuie să nu fie turtite și trebuie să aibă eticheta, pentru a fi scanate de automatele de returnate, a mai spus ministrul. El a precizat că ambalajele trebuie să fie goale. Dacă mai au lichid în ele, nu vor fi primite de automate. Pe de altă parte, nu contează dacă ambalajele au sau nu capac.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii