În România: Concediile medicale de 7 zile vor putea fi acordate pentru peste 30 de afecțiuni

În România: Concediile medicale de 7 zile vor putea fi acordate pentru peste 30 de afecțiuni

Medicii de familie vor putea acorda mai ușor concedii medicale pentru anumite boli – prevede un ordin al ministrului Sănătății. Ei pot da 7 zile direct pentru 35 de afecțiuni.

Până acum, concediul medical se acorda în două tranșe, la fel se va proceda în continuare în cazul bolilor care nu se află pe lista Ministerului.

Poliomielita, antraxul, febra tifoidă, hepatita virală acută, lepra, meningita, COVID-19, tuberculoză sau sifilis sunt câteva dintre bolile pentru care medicul de familie poate acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice, pentru un episod de boală.

Potrivit Ordinului, după cele 7 zile, în cazul acestor afecțiuni, concediul medical poate fi prelungit numai de medicul specialist.

Pentru celelalte afecțiuni, concediul medical de 7 zile se acordă, ca și până acum, în două etape: 4 zile și 3 zile. Însă, după primele 4 zile, trebuie să te prezinți din nou la medic.

Și aici, dacă pacientul mai are nevoie de concediu medical după cele 7 zile, acesta poate fi eliberat în continuare, dar nu de medicul de familie, ci doar de medicul specialist, potrivit Radio Europa FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii