În România: Începe procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii, aflate în plată

În România: Începe procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii, aflate în plată

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, anunță faptul că s-a semnat contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023. Recalcularea va începe la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, iar de la 1 septembrie vor fi crescute pensiile.

”Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată.

Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă!

Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a anunțat Daniel Baciu.

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat faptul că deciziile de recalculare vor fi finalizate până la jumătatea lunii august.

„Încă din 2021 a început procesul de reevaluare a dosarelor de pensii. În proporție foarte mare, peste 95%, toate aceste date pe care românii le au cu privire la dosarele de pensie sunt deja introduse în sistem. (…) Ținta noastră este ca până la jumătatea lunii august toate deciziile de recalculare să fie finalizate, astfel încât să fie trimise românilor și începând cu 1 septembrie deja românii să își primească pensiile recalculate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

În noile decizii vor avea toate elementele inclusiv elementele care țin de totalul punctelor acumulate.

„Colegii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice spun că, pe datele pe care le au dânșii, estimarea este că peste 3 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari”, a spus ministrul, potrivit stiripesurse.ro

Pe legea nouă se iau un calcul toate veniturile pentru care s-au plătit contribuții de asigurări sociale și, de asemenea, se obțin puncte de stabilitate pentru perioadele ce depășesc 25 de ani. Pe lângă acestea, există și punctele acordate datorită studiilor făcute.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii