Inspectorul general al Inspectoratului Școlar al municipiului București a fost demis

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, l-a demis vineri pe inspectorul general al Inspectoratului Școlar al municipiului București, Ionel Pușcaș.

Ministrul spune că a luat această decizie în urma unei declarații făcute de Ionel Pușcaș cu privire la faptul că un elev de la o unitate de învățământ din Capitală ar fi sărit de la etajul I al școlii, din cauză că era batjocorit de colegi.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată în urma unei declaraţii a inspectorului general referitoare la un elev de la o şcoală din Bucureşti care ar fi sărit de la etajul I al unităţii de învăţământ.

”Este un incident dramatic. Este un lucru care se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie `a fost o simplă joacă`, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită. Este nevoie de responsabilitate. Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Un elev de clasa a VI-a de la Școala gimnazială ”George Bacovia” din Sectorul 4 s-a aruncat pe geam în urmă cu două zile.

”O joacă obişnuită… Ce să vă zic… A avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut oCola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a declarat Ionel Pușcaș imediat după incident.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
17 ° C
17.1 °
17 °
63 %
2.6kmh
20 %
lun
24 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °

Opinii