Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național

Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național

Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național, a declarat premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, la începutul ședinței de Guvern de marți.

Premierul susține că „județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național”.

„În ultimii doi ani, acest județ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării, având o creștere economică de 11,6%, față de media națională de 6,8%. Aproape 200.000 de salariați care produc zi de zi valoare adăugată în acest județ. Pentru prima dată, PIB-ul, adică producția per locuitor în județ, a crescut cu 50% față de 2020, ajungând la un nivel record de 20.000 de euro”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit B1 TV.

„Pe scurt, județul Brașov este astăzi un model de succes, care a știut să se adapteze noilor realități economice, să producă mult mai mult și să facă astfel uitată așa-zisa glorie a fostelor fabrici comuniste”, a adăugat social-democratul.

„Cu certitudine, nu există o baghetă magică pentru a dezvolta un județ. Există însă investiții din buget și din fonduri europene, iar aici avem investiții în infrastructura locală, în educație și sănătate, de peste 3 miliarde de lei. Actualul ritm de dezvoltare este fără precedent în istoria României, iar rolul actualului guvern este să mențină acest ritm. Câtă vreme vom face investiții, atât în județul Brașov, cât și în întreaga țară, ne vom dezvolta într-un ritm alert”, a continuat premierul Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii